Publicerat: / Dans

Herräng Dance Camp 2015

So... Reason for not blogging.
Jag har varit på mitt älskade Herräng Dance Camp (världens största Lindy Hop / Swing - läger-  berättar mer om det längre ner för er som vill veta!). Jag tog inga klasser den här gången. Utan hängde bara runt, träffade vänner och dansade lite på kvällarna. Min syster volontärade i baren första veckan och nu tar hon medelavancerade lindy-klasser. Jag hade inte varit där på fyra år!! Helt galet. Jag älskar det så mycket och kan inte vänta tills nästa år. Då ska jag dansa så mycket jag bara kan. HDC är nog bland det bästa som finns. Här kommer some photographs! Checka in HDC på Facebook! Klicka HÄR
 

♦ Bilder från veckans Friday Night theme party. Det har varit så mycket bättre andra veckor och år. Lite besviken men det var så himla roligt ändå. Jag och mina vänner Maria&Elias kom bort från swing-musiken ett tag och hittade ett ställe med grym stämning där vi hade fuldans,allsång och limbo-party. Typ veckans höjdpunkt måste jag säga.     

 Elias & jag. En awesome kille jag inte hade träffat på 4 år. Och nu är det ett år till då, lol.. Always have to say goodbye see you next year to everyone... it's very sad. haha. Men det blir speciellt på något sätt. 
Jag och Maria som jag nämnde nyss ska försöka ses någon gång innan. Har bestämt det med en till också, så det är superbra!! 
Här var vi på ett litet äventyr i ''öknen'' som det kallas. Stencoolt ställe faktiskt. Har många minnen därifrån..

 
 
♦ Man är så hälsosam i Herräng alltså. Brownien är nog det bästa som finns i hela världen. Har man inte ätit den , har man inte gjort Herräng än. Den, och nachos. De är standarden där borta. Lyssna och lär folk. 
 
♦Jag och min syster lyckades få in lite träning i alla fall ;) 
 
 
♦Middag i heavens kitchen, ingången till Folkets Hus, och inne i folkets hus med Celine som var så duktig i baren!(hon är alltså 16 år) 
 
 
 
♦Bara för att lägga in en liten egocentrisk-twist på det hela. ( Älskar the Franke Manning - sticker )
 
   
 
 ♦ En bild från theme night. En bild på Shane & Dominics pimpade cyklar ( Det är en Herräng grej. Allt är crazy och weird. Saker blir pimpade av random människor hela tiden. Och folk klär ut sig titt som tätt. Det är underbart. Och en liten bild på the ballroom. 
 
♦ 1. Mina vänner Maria & Josefine i The Hebbe Sisters tillsammans med Gunhild Carling 2. Jag, Celle & Carin 3. står med elias under ett paraply ( det regnade nästan hela veckan haha usch)  och tittar på swingkids, så klart fick vi gå upp på dansgolvet som ''veteraner'' också... Vet inte varför far min tog fram kameran och smygfotade. hah.
 
 
Herräng Dance Camp är alltså världens största swing-läger med fokus på lindy hop. Detta år var det 44 olika nationaliteter på lägret och det är fantastiskt. Så man använder engelska största delen av tiden där borta. 
Alla människor är helt fantastiska, man har så otroligt kul och lever verkligen. Det är en sådan glädje på lägret som jag inte upplevt någon annan stans. Varje sommar finns 5 veckor att välja på, men man får så klart vara där hur många man vill. Jag var med år 2009, 2010 och 2011. Jag var alltid i någonting som heter Swingteens. Där körde man alla möjliga danser. För 16+ ( eller vad det nu är för ålder ) finns det andra kurser att ta. Man är indelade i olika nivåer och olika stilar. Lindy Hop är mest populärt, men det finns också authentic jazz, balboa, boogie woogie med fler.
På kvällarna finns det evening-classes som alla kan ta (även om man inte går kurs) och så är det det kända ''the meeting'' varje kväll klockan 9 på folkets hus. Det är grundaren av campet som är the host och det är en blanding mellan information och humor. En bra stämning helt enkelt. Sen är det social-dans hela natten lång och man går nästan alltid hem mellan 2-6 på morgonen. Efter att man har delat på en nachotallrik i baren så klart. Det finns 3 dansgolv (alla krökfulla) - dansbanan, the ballroom och the library. Finns också en trång ''basement'' där det går lite hett till.. lol.   På torsdag midnatt är det alltid en cabaret man kan anmäla sig till, och på fredag är det alltid ett theme party på folkets hus där hela stället är dekorerat , det finns olika aktiviteter och folk klär ut sig. På de varma dagarna ( om man inte dansar ) hänger man vid Ice Cream Parlor, cyklar till stranden, leker lite i öknen och tittar runt på klasser. 
The Father of Lindy Hop, Frankie Manning brukade komma till Herräng Dance Camp varje år, fram tills att han dog år 2009.. En riktig legend. Andra stora namn i Lindy Hoppen som till exempel Dawn Hampton och andra vänner till Frankie, kommer fortfarande. Mötte Dawn detta år. Hon är fantastisk. Still going strong (ish). 
och här är några throwback-bilder från swingteens tiderna

Även om du aldrig dansat lindy/swing (vilket inte jag hade gjort heller) - eller pardans överhuvudtaget så rekommenderar jag detta starkt! Om du tycker om att dansa, lära känna nya människor, glädje och äventyr så come to HDC! 
Jag har bestämt mig för att ta lindy-klasser en gång i veckan. Då är jag allt fired upp and ready to go nästa Herräng.


Postat av: Sanna Widman

Hejsan!
Nu är 2 vinnare uppe i Veckans Blogg. Kika in och var gärna med igen.
http://sannawidman.se/2015/july/veckans-bloggar-ny-omgang.html#comment

Ha en fin Onsdag <3

2015-07-22 @ 14:31:28
http://sannawidman.blogg.se/

Postat av: Céline

Håller just nu en tävling där man har chansen att vinna ett silversmyckes-kit till ett värde av 1000 kr. Bland annat designade av Isabella Löwengrip och SNö of Sweden! Kika gärna in :)
http://evaceline.blogg.se/2015/july/tavling-smyckendahls.html#comment

Ber om ursäkt om du inte uppskattar dessa typer av kommentarer, men en riktigt härlig tävling :)

2015-07-24 @ 17:23:55
http://evaceline.blogg.se/

Postat av: Isa

Lät riktigt roligt härliga bilder :)

2015-07-29 @ 11:17:11
http://nouw.com/isuz



KOMMENTERA HÄR:

Namn:
Remenber

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Josefin Östevik, 18 - Följ mig när jag följer mina drömmar!
Jag är en passionerad tjej som har bestämt sig för att leva livet till fullo och att tänja på de där gränserna. Det här är min resa till att arbeta som skådespelare på the bad ass Hollywood-productions. Jag hoppas också på att få jobba med dans och artisteri, samt med att hjälpa och inspirera människor. Jag fullständigt älskar att resa och äventyra! Allt är möjligt om man tror på det. Hoppas den här bloggen gör dig glad. Det är liksom det som är meningen :)
[email protected]






Vlog/Lifestyle
Professional / Showreel


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo