Publicerat: / Q&A

Vad händer på en skådespelar-audition?

Hej! Jag kom precis hem från dansen. Börjar bli riktigt peppad! Så sjukt bra koreografi, och så är det massor av fys såklart så det känns som att man bara vill bli bättre och bättre. I alla fall... 
Jag tänkte vad jag skulle skriva för inlägg och nu kom jag på att jag har fått en del frågor om vad som händer på en audition/provfilmning/casting!
Kanske är det många av er som också är intresserad av skådespelar-spåret och som kanske inte har varit på någon eller så många än. Så det här kanske kan lätta er lite !
 
 
P R O V F I L M N I N G  : 
På provfilmning är det oftast inte lika många som ''fightas'' om rollen.  Det är mer på riktigt och närmre fram till att bli bokad. Ofta är det när man ''gått vidare'' men jag har varit provspelningar och det har varit det första jag gjort. Provfilmingar är oftast det roligaste tycker jag. Man gör en scen ur projektet.Blir testad för rollen helt enkelt.
 
♥Du får samtal eller meddelande om din audition. I allra vanligaste fall får du ett manus eller en sida du ska öva in för att göra på din provfilming.
♥Du kommer i tid och när du kliver in genom dörrarna kommer det ofta vara någon som kommer och möter dig. 
♥De ber dig sätta dig ner och du får en form att fylla i med uppgifter.
♥Du får vänta ett tag. Ibland är du ensam, ibland är det fler som sitter och väntar.
♥Du blir uppropad/Hämtad.
♥Inne i rummet:
-Saker händer i olik ordning ibland...Ibland får man först sitta ner och prata kort med regissören/rollsättaren bara som en liten intervju och där det berättas om vad som kommer hända under filmningen. Kan hända att dom berättar lite om lönen och så.
 
-Du bes titta in i kameran och säga ditt namn. Ibland ber de dig säga om du har gjort något t.ex reklamjobb förut eller inte.. och ibland ska du säga vad du har för intressen. Sedan händer det ibland att du ska 
1. titta in i kameran  , 2. profil  3. Andra profil.  4. Titta in i kameran igen (le gärna!)
 
- Sedan är det dags att köra , och man får instruktioner och ofta göra fler gånger på olika sätt... Det kan hända att man får en medspelare att provfilma med ! Det är riktigt kul. Så nu är det bara gå in i karaktär and scene.
 
Klar! Ibland får du information om när du blir meddelad. Fråga inte!
♥Grattis! Du har gjort ditt bästa och nu finns det ingenting att göra mer än att gå vidare med livet ;) Tänk inte tillbaka på auditionen och grubbla och analysera allt du kunde gjort annorlunda...Lägg inte för mycket energi på just en roll. Men du kan dock bokföra om du vill direkt efter vad som fungerade, vad som inte riktigt fungerade och vad du är stolt över. Men kom ihåg! Det du tycker gick fel kanske uppfattas som helt annat ur rollsättarens synvinkel.

HA KUL! Det är det här du vill göra! Se provfilmingen som en riktig inspelning.  Att du redan har fått jobbet.
 
C A S T I N G : 
♥Casting är oftast det man kallar en stor uttaggning.  Jag har inte varit på någon ''registrering'' vilket ibland är det enda som gäller vid casting. 
 
♥Men man får gå in i ett rum, och alltid har man inte fått ett manus innan. Isåfall får du instruktioner där. Det är bara att komma dit, vara dig själv, professionell, självsäker och göra ett bra intryck. Som alltid! 
 
♥(Alla de första stegen är i stort det samma på provfilming, audition och casting)
 
 
A U D I T I O N : 
♥Kan vara ett samlingsord till allting. Det är olika från gång till gång, och ibland är det någonting emellan casting och provfilming. Ibland använder folk olika namn för vad det verkligen är. Så ta inte för hårt på det. Man vet aldrig. Audition som audition, chans som chans :) 
 
 
 
Q: Vill ni att jag ska göra en video med audition-tips? Hur man får roller?
 
 
 
 
 


Postat av: Anonym

Ja jättegärna en sån video! Och vilken casting ska du till på lördag ? :)

Svar: Tack, kanske gör en sådan då :)Jag var på casting för en Gevaliareklam!
Josefin Östevik

2013-09-20 @ 18:25:16KOMMENTERA HÄR:

Namn:
Remenber

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Josefin Östevik, 18 - Följ mig när jag följer mina drömmar!
Jag är en passionerad tjej som har bestämt sig för att leva livet till fullo och att tänja på de där gränserna. Det här är min resa till att arbeta som skådespelare på the bad ass Hollywood-productions. Jag hoppas också på att få jobba med dans och artisteri, samt med att hjälpa och inspirera människor. Jag fullständigt älskar att resa och äventyra! Allt är möjligt om man tror på det. Hoppas den här bloggen gör dig glad. Det är liksom det som är meningen :)
josefinsdream@gmail.com


Vlog/Lifestyle
Professional / Showreel


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo